De lak van een auto staat bloot aan weersinvloeden en mechanische belastingen. Vroeg of laat veroudert de lak – het oppervlak raakt bekrast, de lak wordt dof en de kleur vervaagt. Door regelmatig poetsen wordt het oppervlak altijd weer tot glanzen gebracht en de kleur opgefrist. Een polijstmiddel als SONAX eXtreme Polish & Wax bevat hoogwaardige Carnaubawax, waarmee de lak bij het uitpoetsen tegelijkertijd geconserveerd wordt.

1. Wassen
Voor het poetsen de auto wassen – met bijv. SONAX Wash & Shine Concentraat en water wordt de auto grondig en laksparend van alle oppervlakkige vervuilingen bevrijd.

2. Polijsten
Zelfs verweerde en doffe lakken worden met SONAX eXtreme Polish & Wax nr. 3 weer tot glans gebracht. Nano-fijne slijpdeeltjes reinigen de lak diep en effectief en verwijderen gelijkmatig de matte bovenlaag. De doffe waas verdwijnt snel. Het polijstmiddel op de meegeleverde poetsspons aanbrengen en met enige druk in kruislingse bewegingen op de lak uitsmeren. De achterblijvende lichte resten met poetsdoek of microvezeldoek afvegen.

3. Verzegelen
Een optimale duurzame bescherming van gepoetste vlakken bereikt men door SONAX eXtreme Liquid Wax nr. 1. Simpelweg dun opbrengen en kort laten indrogen, aansluitend met poetsdoek of microvezeldoek afvegen. Alle lakverzorgingsproducten van de eXtreme-serie zijn dankzij de Nano Pro-Technologie superlicht uitpoetsbaar.

SPECIAAL VOOR:
- Insecten => SONAX Insectenverwijderaar
- Krassen => SONAX Krasverwijderaar
- Teer => SONAX Teerverwijderaar
- Boomhars => SONAX Boomharsverwijderaar